portré   fejléc  
Főmenü  
 
Bemutatkozás
Bemutató riport
Bemutató riport, a Család- és szervezetállításról
(klikk az ikonra)

Hogyan történik a családállítás, és mi a szerepe az állításvezetőnek az állítás során? 


A családállítás, és mindenfajta rendszer felállítása (kivéve az egyéni állításokat), csoportban történik. A kliens, akinek a családállítása történik rövid megbeszélés során az állításvezető kérdései alapján felvázolja a személyes kérdését, problémáját, amivel dolgozni szeretne. 

Az állításvezető felajánlja az adott megbízáshoz leginkább alkalmas állítási formát („klasszikus” családállítás, születésállítás, lélekmozgásos állítás, tünetállítás, stb…, szervezetállítás esetén célközelítés állítás, belső team állítás, hit-polaritás állítás, tetra-lemma állítás, stb…) 
Az állításvezető segítségével közösen egyeztetik a családállításban szereplő képviselőket, akiket az állítást kérő személy választ ki a csoport résztvevői közül. Ezután a kiválasztott képviselők felállnak a csoport tagjai által létrehozott térb
en, és megkezdődik a konkrét állítás. 
Az állításvezető végig jelen van az állítási folyamatban, követi a mező jelzéseit, figyelemmel kíséri a kliens aktuális reakcióit a l
átottakra, szükség esetén menet közben is kérdez a klienstől. Ugyanakkor figyel a csoportra és a képviselőkre. Figyelmével összpontosít minden mozzanatra, jelzésre, reakcióra, és segít az éppen folyó áramlatnak a kibontakozásra, a rendszer kisimulásának folyamatára. A megoldáshoz segítő folyamatok kialakulását ahol szükséges, rituálékkal, oldó mondatokkal segíti. Ahol kell, segíti az esetleges elakadás feloldódását. Az állítás során korrekten kezeli az információkat. 

Az állításvezető a családállítás és minden rendszerállítás esetén az egész folyamat során biztosítja, hogy a kliens kapcsolatban maradjon az állítással, és csak addig viszi az aktuális folyamatot, ameddig a kliens az adott helyzetben befogadó a látottakra. 
Az állításvezető híd a kliens és a mező közt. Ő az, aki segíti összekapcsolódni a klienst a családállítás folyamán a mezővel, a családlélekkel. Ennek a kapcsolódásnak a segítségével beindulhat az a folyamat, mellyel az érintett rálát az életére, és ennek eredményeként elfogadhatja az életet. Mindez elindít egy olyan új folyamatot, melyben ott rejlik a helyzet megoldása. 


Az állításvezető segít a kliensnek, hogy megkezdődhessen az elfogadás folyamata, a transzformáció a lélekben. Segít a kliensnek meglátni ami van, így lehetőséget ad a léleknek, valamint a tudatos, az eseményeket megélő embernek, hogy felfogja, megértse és elfogadja a változás lehetőségét.
Az állítást kérő személy megláthatja a családállítás folyamatán keresztül a tényleges helyét a saját rendszerében, és mindennek következtében elkezdődhet az életében egyfajta új összerendeződés, felállhat egy új rend.  
Az állításvezető az állítás során  végigvezeti a klienst a saját lélek-folyamatain. Helyet, teret, képviselőket biztosít a kliens számára, hogy az kellő belátást szerezzen egy mélyebb rétegben a saját életének eseményeibe, a kialakult állapot eredetére és okaira. 
A családállítás során az állításvezető leolvassa a mező üzeneteit a képviselők reakciói alapján. Olyan, mint egy jó nyomolvasó, aki megtalálja és megmutatja az utat a kliens számá
ra, amit azután az érintettnek már önmagának kell megtennie.


Mire, és mikor állítsak?

Milyen esetben érdemes a családállítás, és a szervezetállítás módszeréhez folyamodni?

 

Sokszor kérdezik, mire jó a családállítás, mire a szervezetállítás? A válasz lehetne az, hogy mindenre. De ez így nem igaz!

Érdemes felkeresni egy családállító szakembert minden olyan esetben, amikor:

 • ismerjük a problémát, de nem ismerjük az eredetét, még kevésbé a megoldását
 • nem ismerjük az okot, de a bőrünkön érezzük a hatását
 • semmilyen addigi próbálkozásunk nem hozott eredményt
 • a tanultságunkkal, az intellektusunkkal nem tudtuk megoldani a problémát
 • tudjuk, hogy generációk óta ismétlődik egy minta
 • szeretnénk egy döntést úgy meghozni, hogy ismerjük a lehetséges kimenetelét

Keressünk fel egy szervezetállító szakembert, ha:

 • új projektet indítanánk
 • piackutatásnál
 • a vállalaton, szervezeten, vállalkozáson belüli minden lényeges változtatás, átszervezés előtt
 • családi vállalkozások esetén, ha a magán, és céges szerepvállalások összekeveredhettek
 • új munkavállaló felvétele előtt
 • nagyobb anyagi beruházások előtt
 • a vállalkozás, vagy az élettér helyének megváltoztatása előtt (ország, vagy városváltás)
 • a vállalkozás bővítése előtt
 • tulajdonosi, üzemeltetői változtatások előtt

 

Minden olyan esetben kérjük ki szakértő tanácsadó véleményét, amikor a döntésünk eredménye egy, vagy több személyt érintően domináns változáshoz vezet.

Minden esetben kérjük szakértő tanácsadó segítségét, amikor komoly pénzügyi befektetéssel járó döntéseket hozunk.

Mindenképpen kérjük szakértő tanácsadó segítségét, ha a döntésünkben bármilyen bizonytalansági tényezőt érzünk.

Mindig forduljunk szakértő tanácsadóhoz, ha az életünk megváltoztatásába kezdünk, és szeretnénk olyan döntést hozni, ami közép, és hosszú távon is megállja a helyét.

Forduljunk szakértő tanácsadóhoz, amikor több generáció, vagy a család is érintett a döntéseinkben.

Bízzuk magunkat szakértő tanácsadóra akár magánéleti, akár munkával kapcsolatos kérdésünk van, és szeretnénk azokat a tényezőket is megismerni, amiket a felszínen nem lehet látni, előre nem lehetne rá következtetni.Családállítás  
Speciális állítások  
Egyéni tanácsadás  
Programok  
Tiszta Hangok Rádió  
Robert Haig Coxon  
Kapcsolat  
Ajánló